Hjultrykksvekt på bobil

Har du kontroll på vekta?

Vi hjelper deg!

I januar i år kunne vi lese et flott innlegg på Facebook- og på nettsiden til Aktiv Caravan, som er en god kunde hos oss. De ønsket å ha fokus på viktigheten av å oppgi korrekt vektinformasjon på bobiler og campingvogner til sine kunder. Innlegget kan du lese her.

Som fører av en bobil plikter man å ha korrekt vektinformasjon på kjøretøyet og man kan risikere bøter dersom man blir kontrollert av Statens vegvesen og de kan påvise overskredet tillatt totalvekt. Dette gjelder også for campingvogn. Overskredet totalvekt vil selvsagt også påvirke kjøreegenskaper og i verste fall redusere sikkerheten under kjøring.

Vi tilbyr hjultrykksvekter som er perfekt for nettopp dette formålet! Det er uhyre enkelt å bli en ansvarsfull forhandler som kan oppgi korrekt vektinformasjon på bobil/campingvogn til sine kunder, eller å kunne tilby sjåfører av denne type kjøretøy til en rask stopp for kontrollveiing, slik Aktiv Caravan også har valgt å gjøre.

Norges CaravanBransjeforbund har også tidligere gått ut og bedt om fokus på dette temaet, da det viser seg at informasjonen fra produsent ikke alltid stemmer overens med realiteten når det kommer til vekt. Og hva skjer med vekten når man stabler bobilen full av campingutstyr og familie?

Foto: Aktiv Caravan