Headerfoto

Scaleit AS har nye eiere pr 1. juli, 2021

Finske Tamtron har overtatt som eiere av Scaleit AS.

TAMTRON FORTSETTER SIN STERKE VEKST I DET INTERNASJONALE MARKEDET VED Å KJØPE DET NORSKE SELSKAPET SCALEIT AS

Tamtron utvider virksomheten i Norden og til Norge ved å kjøpe ScaleIT, som spesialiserer seg på distribusjon, installasjon, kalibrering og vedlikehold av industrielle veieløsninger.

Det norske selskapet ScaleIT AS ble etablert i 1971 og er den eneste aktøren i det norske markedet som tilbyr omfattende veieløsninger for anlegg og konstruksjon, transport og logistikk, avfallshåndtering og prosessindustri.  ScaleIT tilbyr ikke bare et bredt spekter av vekter, men også installasjon, kalibrering og vedlikeholdstjenester knyttet til veiing, samt teknisk support. ScaleIT AS årlige omsetning i 2019 var 78 MNok.

Sammen er ScaleIT og Tamtron flere

– Oppkjøpet støtter vår vekststrategi, styrker vår posisjon som en internasjonal veieekspert og en kompetent partner for våre kunder. ScaleIT er en stor aktør i det lokale markedet, og selv om vi har jobbet sammen tidligere, vil vi med dette oppkjøpet kunne dele kunnskap og beste praksis enda bedre for å betjene våre kunder bedre. Med dette oppkjøpet blir vi den største aktøren i Norden på vårt felt, sier Mikko Keskinen, administrerende direktør i Tamtron.

– ScaleIT er et flott tillegg til Tamtron, og jeg ønsker ScaleITs ansatte og partnere hjertelig velkommen som en del av Tamtron-familien. Ekspansjon til Norge med ScaleITs serviceorienterte driftsmodell skaper nye vekstmuligheter for hele Tamtron, fortsetter Keskinen.

-Tamtrons veieløsningsekspertise og høykvalitetsløsninger kombinert med våre service- og leveringsløsninger danner en unik kombinasjon. Oppkjøpet åpner for nye muligheter for oss å vokse og utvide virksomheten som en del av et større internasjonalt operasjonelt selskap, mens vi fremdeles fungerer som en lokal partner. Sammen med Tamtron går vi en stor fremtid i møte, sier Steinar Olsen, administrerende direktør i ScaleIT.

Tamtron – en voksende og internasjonal veieekspert

Tamtron feirer sitt 50-årsjubileum neste år, og har gjennom årene vokst til å bli en stor aktør innen avanserte industrielle veieløsninger. Etter oppkjøpet har Tamtron virksomhet i Finland og ytterligere 6 land, samt et bredt forhandlernettverk over hele verden. Tamtron har omtrent 200 fagpersoner i Finland, Sverige, Norge, Tyskland, Tsjekkia, Slovakia og Polen. Tamtrons tilbud inkluderer integrerte veieløsninger for havner, skogbruk, gruvedrift og konstruksjon, avfall og gjenvinning, transport og logistikk, og prosessindustrien. De siste årene har Tamtron fokusert på å forbedre bruken av vekter og tilgjengeligheten av veiedata. Med oppkjøpet vil andelen av selskapets internasjonale virksomhet øke.

Mer informasjon:

Tamtron Group

Mikko Keskinen

Mobile: +358 40 596 4831

Email: mikko.keskinen@tamtron.fi

http://www.tamtrongroup.com

ScaleIT AS

Steinar Olsen

Mobile: +47 952 90 105

Email: steinar@scaleit.no

http://www.scaleit.no

Tamtron Mikko Keskinen
ScaleIT Steinar Olsen

Tamtron Group

Finske Tamtron Group, etablert i 1972, er en internasjonal produsent av vekter og veieinformasjonsstyringssystemer. Selskapet har hovedkontor i Finland, og datterselskaper i Sverige, Polen, Tyskland, Tsjekkia og Slovakia. Videre er Tamtron representert av sertifiserte distributører i over 60 land. Tamtron Group har 140 ansatte og den årlige omsetningen i 2020 var 22 M €.

Tamtron produserer intelligente veiingsløsninger for kunder over hele verden. Tamtrons tilbud inkluderer standardvekter samt omfattende, integrerte veieløsninger for havner, skogbruk, bergindustri og konstruksjon, avfall og gjenvinning, transport og logistikk samt prosessindustri. De siste årene har Tamtron fokusert på å forbedre bruken av vekter og tilgjengeligheten til veiedataene. Å støtte kundenes virksomheter og jobbe som en aktiv partner med dem har vært fundamentet for Tamtron siden begynnelsen. Tamtrons veieutstyr med integrering og datahåndtering vil bidra til å møte operasjonskravene til gjennomsiktighet, sporbarhet og stadig voksende rapporteringsforpliktelser.

Tamtrons vekter, informasjonsstyringssystemer og tjenester er designet for å støtte kundenes forretningsprosess i dag så vel som i fremtiden.

Scaleit AS

Norsk ScaleITt AS, etablert i 1971, har cirka 30 ansatte og har levert veiesystemer for norsk industri i totalt 50 år. ScaleIT AS årlige omsetning i 2019 var 78 MNok.

Som den eneste løsningsleverandøren i det norske markedet, kan ScaleIT tilby komplette veiingsløsninger for bergindustri og konstruksjon, transport og logistikk, avfall og gjenvinning samt prosessindustri. ScaleIT tilbyr ikke bare stort utvalg av vekter, men også støttetjenester som installasjon, kalibrering, vedlikehold og teknisk support.

ScaleIT fokuserer på veieutstyret og selve prosessen, men også på det omkringliggende systemet, som tilgangskontroller, fotodokumentasjon og programvaren som styrer det hele. For det ScaleIT fokuserer også på mobile dataløsninger som kan støtte veieprosessen.

Hovedmålet for ScaleIT AS er å tilby skalerbare løsninger av høy kvalitet, som vil støtte kundenes virksomhet best og kan vokse samtidig når kravene til virksomheten øker.