Mer om veieceller

Bevegelsen måles ved å lese et elektrisk signal fra en strekklapp (strain gauge) som er festet til veiecellen. Veiecellens utførelse varierer med hvilken retning kraften som skal måles har. Det kan være strekk, trykk eller andre varianter. Ofte må veiecellen monteres i en spesiell applikasjon som kan regulere bevegelse, gi støtdemping etc. Denne enheten kalles da en "veiemodul". Signalet fra veiecellen(e) kobles til en signalforsterker hvor det blir forsterket og konvertertert til analog eller digital visning.


Det snakkes ofte om analoge og digitale veieceller, og her er det noe begrepsforvirring ute og går. Alle veieceller er analoge, men "digitale" veieceller har vektforsterkeren innebygget i selve veiecellehuset. Fordelen med en slik løsning er enkel kalibrering og høy støytoleranse, blant ulempene finner vi høy pris og masse finelektronikk ute i et ofte krevende miljø. Begge alternativer har sine tilhengere, men rent veieteknisk er analoge veieceller å foretrekke. Vi i Scaleit AS leverer både analoge og digitale veieceller etter ønske.

En veiemodul er betegnelsen på en veiecelle montert i en spesiell applikasjon, slik at modulen utgjør en komplett enhet som kan innmonteres f.eks i benet på en silo.

Ofte kan man ha behov for å veie helt spesielle konstruksjoner, og vår spesialitet er å levere løsninger for alle behov. Vi har veid scenen i den Norske Opera, vi veier lektere etter at de er blitt sjøsatt, vi måler strekk i trålposer, kraften på spakene i helikoptere med mere. You name it, we got it!

 

Tilbake

Kontakt oss:           Tlf: 64 83 67 50           Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.           Scaleit Romania           Scaleit USA

© Scaleit AS - Personvernerklæring
Nettstedet benytter cookies for måling av trafikk. Benytter du andre tjenester på vår nettside må du godkjenne vår personvernerklæring.
Ok Nei